Atracții turistice importante din Londra

Atracții turistice importante din Londra

Londra a fost și rămâne mereu în topul celor mai vizitate orașe din întreaga lume. În Londra când ceri indicații despre trasee turistice, vei fi întotdeauna tratat cu respect și bunăvoință.

Big Ben ( Turnul ceasului)

Este printre cele mai cunoscute orologii din lume! Big Ben este , de fapt, numele clopotului, dar este folosit și pentru ceas. Și este un alt simbol al Londrei. Are 96 m înălțime, este construit în stil neo-gotic și cu greu îl poți cuprinde în poze, dacă ești aproape. Se poate vedea de peste tot. Primii 61 de metri sunt din cărămidă, iar restul din fier. Fețele au 55 m. Nu se poate vizita de către turiști, doar de britanici, iar acest lucru e posibil cu anumite formalități. Nu are lift ! Totuși există ceva ce nu au britanicii !

Palatul Parlamentului

Este cea mai fotogenică cladire a  orașului. Se află alaturi de Big Ben și de Westminster Abbey. Este impunător prin arhitectura gotică. Probabil că în parlament lorzii mai poartă și astăzi peruci !?

Podul Westminster

Face legătura între London Eye și Parlament. Acest pod are 150 de ani, este vopsit în verde și este atât pietonal, cât și rutier. La mijlocul podului întotdeauna stă câte un scoțian îmbrăcat în port tradițional, cântând din cimpoi ! O poză cu el te costă o liră!

Westminster Abbey

Extrem de frumoasă! Ocupă un loc aparte între locurile de vizitat în  Londra, alături de London Bridge, din cărți și din filme. Este cea mai faimoasă biserică din Londra, este construită în secolul al XI-lea, în stil gotic și face parte din patrimoniul Unesco. Aici s-au făcut de-a lungul secolelor toate încoronările și tot aici este locul de veci al celor care au clădit Marea Britanie. Pe langă regi și regine, aici mai sunt înmormântate anumite persoane importante din țară.

Tot aici s-au căsătorit ducele și ducesa de Cambrige în anul 2011. Programul de vizită al acestei biserici este cam scurt, adică de la 9.30 la 3.30. Poți să te bucuri să o admiri din exterior dacă ratezi orele de vizită. Un bilet costa 16 lire.

London Eye

Este uriașa roată de observație a Londrei, care oferă priveliști deosebite asupra orașului de pe Tamisa, până la 40 km depărtare. O vezi de pretutindeni. Dacă dorești să te urci în ea, un bilet costă 16 €, merge foarte încet, te poți urca din mers în ea și o tură durează 30 de minute. Dacă cumperi un bilet mixt, cu vizită la un muzeu, există o mică reducere.

Trafalgar Square

Ajungi aici pe jos într-o plimbare, destul de repede de la Big Ben, de la Parlament sau de la Palatul Buckingham. Este piața numărul unu a Londrei, un nod important pentru transportul în comun și un obiectiv turistic foarte important în Londra. Fiind centrul Londrei este și mare animație! Piața este botezată după Capul Trafalgar din Spania. Aici au loc diferite evenimente marcante, precum nunțile regale, alegerile legislative sau sarbătorirea unor întreceri sportive importante. De Crăciun, acolo este așezat și împodobit un brad imens. În mijlocul pieței se află coloana lui Nelson, din granit, înaltă de 45 de metri, cu statuia amiralui în vârf. În jur este o fântână arteziană mărginită de patru lei și alte câteva statui ale unor lideri militari de seamă și a altor oameni distinși. În apropiere este și Galeria Nationala, Poarta Amiralității și biserica Sfântul Martin. Este un loc superb unde se fotografiază majoritatea turiștilor sosiți în țara lui Shakespeare!

Parcul St. James

Mai întâi treci pe lângă Horse Guards Parade, locul unde odată, cândva, era o mare arenă, unde se țineau turniruri. Este un parc elegant, cu mult spațiu verde și multe flori. Atunci când nu plouă este o plăcere să vii aici la picnic. Pe englezi nu-i deranjează ploaia, ei vin în număr mare la alergat prin parcuri, sau să-și plimbe cățeii și își văd sănătoși de drum. Nici pe  veverițele prietenoase nu le deranjează vremea, pentru că te întâmpină cu bucurie, coborând din copaci să facă o fotografie alături de tine. Pe lac trăiesc peste 40 de specii de păsări de baltă, printre care lebăda neagră și pelicanul. De pe pod se poate admira frumusețea și măreția palatului Buckingham, din apropiere. Este parcul pe unde adesea se plimba și Lady Diana, iar în memoria ei există pe alei o lucrare inscripționată cu numele ei. Dacă plouă nu te poți bucura cum trebuie de un asemenea loc. Nici fotografiile nu ies prea grozave. Dar se poate remarca grija lor pentru animale și pentru natură. La fiecare cinci minute se zărește câte o patrulă de poliție, care veghează discret la tot ce întâmplă! În rest atmosfera este relaxantă. Nu lipsește nimic, doar soarele!

Palatul Buckingham

Londra este un oraș plin de istorie. Nu se poate rata o vizită la Palatul Buchingham, în capitala Marii Britanii, a orașului în care traiesc prințul Charles și Regina Elisabeta a-II-a și ducele de Edimburg, principalul centru de activitate al familiei Windsor. Chiar dacă regina nu este acasă, se poate aștepta schimbarea gărzii, sub umbrelă. Palatul  este amplasat la capătul bulevardului The Mall. Cele mai apropiate stații de metrou ca să ajungi aici sunt: Victoria, St. Jame’s Park și Green Park. Alături se află monumentul Victoria, ridicat în 1911, care o înfățisează pe regina Victoria. Când se schimbă garda, în curtea din față a palatului, infanteristii cu tunici roșii și căciuli din blană de urs din garda veche marșăluiesc întâlnindu-se cu cei din garda nouă în acompaniament muzical și le predau niște chei simbolice. Sunt foarte sobri, cum sunt în general toți. Din motive ecologice se pare că vor fi inlocuite căciulile de blană naturală de urs, cu blană sintetică. Ceremonialul este remarcabil! Palatul este somtuos. Are 600 de camere. Intrarea este prin strada Buckhingham, prin Curtea Ambasadorilor. Regina are o colectie de 9000 de tablouri ale unor artiști celebri. Există posibilitatea de a vizita grajdurile regale și caii Coroanei, contra sumei de 5£. Sunt cele mai sofisticate din Marea Britanie! Contin 34 de cai frumoși care trag caleașca la diferite ocazii oficiale! Tot aici este și marea caleașcă de aur, care este tocmai din anul 1760! Nu stiți cum arată Porțile Raiului dar probabil arată exact ca cele din Buckingham!

Tower Bridge

După ce ai terminat de văzut în zona centrală obiectivele de mai sus povestite, poți să vizitezi și Catedrala Sfântul Paul, prima catedrală protestantă din Anglia, cu al ei renumit cor și locul unde s-au căsătorit prințul Charles și lady Diana. Tower Bridge este simbolul Londrei! Cea mai apropiată stație de metrou de acolo este Tower Hill. Este un pod construit peste râul Tamisa, în apropierea Turnului Londrei, de unde i se trage și numele. Este foarte spectaculos, trebuie văzut ziua, de pe London Bridge, dar noaptea este mai interesant, scăldat în mii de lumini. A fost folosit în numeroase filme, pentru decor. Este alcătuit din două turnuri, care sunt legate între ele prin două pasarele orizontale.

Londra ( Mila Patrată )

Este un cartier cu clădiri gigant, cu o arhitectură modernă. Un cartier dedicat comerțului. Se pot vizita o mulțime de biserici vechi, ridicate în secolul al XVII-lea.

Dacă ați apucat să vedeți locurile acestea o să fiți atrași mereu de fascinanta Londră și veți dori mereu să reveniți să revedeți locurile vizitate !

[button link=”https://referate.wyz.ro/wp-content/uploads/2014/12/Atractii-turistice-din-Londra.7z” color=”black” newwindow=”yes”] Download 7zip[/button]

Please follow and like us: